Pàgines

dijous, 7 de març del 2013

Les meves raons per la independència

Hi ha moltes raons per la independència. Hi ha blogs com http://raonsperlaindependencia.blogspot.com , Vicent Partal va publicar les seves aquí , ja fa anys que al Racó Català hi ha aquestes i no costa gens trobar-ne més, moltíssimes més. A mi em feia gràcia posar les meves per escrit, vet aquí:

-Perquè hi tenim dret. Ja s'ha dit moltes vegades, però tots els pobles tenim dret a ser lliures; punt.

-Perquè estic fart que em robin. Ja sé que a dins del meu país també em roben i que estem plens de polítics corruptes a dins i a fora del Parlament, però aquesta entrada va de raons per la independència, i el fet que Espanya em robi n'és una.

-Perquè estic fart que m'insultin. Que m'insultin d'un altre lloc em pot importar més o menys, però que m'insultin des de l'estat en el qual em fan romandre per força i on utilitzen els meus diners per a fer-ho, ja és motiu suficient com per voler-ne tocar el dos.

-Perquè totes les llengües del món són riquesa, i el català també, ves per on. Però l'odi visceral dels veïns de ponent no només no els deixa entendre una cosa tan senzilla, sinó que pensen que parlem en català per a emprenyar-los, hi posen totes les traves possibles i l'esborrarien del mapa i de la història si puguéssin. Són així d'irracionals.

-Perquè estic fart de la incompetència espanyola. Igual que el que deia més amunt sobre el que ens roben, a casa nostra també hi ha incompetents. N'hi ha a tot arreu, però mira, justament m'agradaria desempallegar-me dels incompetents espanyols.

-Perquè necessitem infraestructures del segle XXI, i no podem romandre en un estat que gosa ni tant sols plantejar-se qualsevol altra cosa que no sigui l'eix mediterrani, per posar només un exemple.

-Perquè necessitem una educació capdavantera per a les futures generacions. Aquesta potser hauria de ser la primera raó en importància. Necessitem una educació al nivell de Finlàndia i no d'Espanya, i això òbviament no ho podem fer quedant-nos.

-Perquè necessitem una democràcia de debò i no aquesta comèdia de Falset que vivim ara. Sols, potser ens en sortirem o potser no. Quedant-nos, és evident que no. Però la sacsejada que suposarà la independència segur que ajuda a la regeneració que ens cal a molts nivells.

-Perquè amb 300 anys ja n'hi ha prou i massa. Estem al límit de la supervivència com a nació i com a cultura, i no ens en sortirem amb un estat que treballa per a la nostra desaparició.

-Perquè hem de ser solidaris amb qui s'ho mereixi, i no babaus amb qui no té cap dret a gaudir dels nostres recursos sense res que no siguin insults a canvi.

-Perquè ens han robat també la nostra història, i és una altra cosa que ens cal recuperar.

-Per dignitat, per la memòria de tots els que han lluitat i han patit i no ho han pogut veure, i pel futur de les meves filles i totes les properes generacions.

-Perquè encara que no em preocupi gaire, no em puguin dir més "¿y en tu DNI qué pone?"

-Per no haver d'anar pel món explicant que sóc català i que això de ser espanyol és per obligació i bla, bla, bla.

-Perquè és el que vol la majoria, i la democràcia resulta que va d'això.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Em semblen fantàstiques les teves raons, sobre tot la de la "sacsejada" que ens produiria la independència i que ens podria ajudar a cambiar de dalt a abaix tot el sistema, per fer-ne un de més just.

Tomàs Mallafré ha dit...

Moltes gràcies pel comentari, Haran :-)