Pàgines

diumenge, 17 de març del 2013

Cadenes humanes


Ahir a la tarda vaig mirar què corria pel twitter; al cap d'un moment el vaig tancar i vaig decidir que me'n prendria unes vacances. Sí, aquest matí he fet un RT de la notícia de l'actuació d'ahir dels Xiquets de Reus (deformació "professional" en haver estat jo qui va redactar la nota de premsa), però tan aviat com me n'he adonat l'he esborrat. Si faig vacances, faig vacances.

El motiu? Doncs molt senzill: ahir llegint algunes piulades em vaig emprenyar força. Em vaig emprenyar per ser tan ruc de no haver-me adonat que fer una cadena humana no serveix per a res, cosa que sí que havien captat ràpidament alguns usuaris de twitter. Se'n fotien, deien que això no serveix per a res, que hem d'anar per feina i no perdre el temps amb estelades d'espelmes, cadenes humanes i altres rucades "cumbaià". Com puc ser tan ruc de no haver-me'n adonat tan ràpidament com ells? Però com a mínim he après una cosa: els símbols no serveixen per a res. Les estelades no serveixen per a res. Anar a la manifestació de l'11 de setembre no serveix per a res. Els actes de la Marxa cap a la Independència de l'ANC de l'estiu passat no serveixen per a res. Posar-se ||★|| #DUI al costat del nom d'usuari al twitter no serveix per a res. Posar-se una estelada a l'avatar o penjar-la al balcó no serveix per a res. Els espanyols són tan rucs que no saben que els símbols no serveixen per a res, i volen que posem la bandera espanyola fins i tot al paper de vàter, i no sé per quins set sous, Vilaweb ens parla de dues cadenes humanes "històriques" segons ells, perquè com totes les persones assenyades saben, les cadenes humanes no serveixen per a res que no sigui fer el ridícul.

Fer campanyes a les xarxes socials no serveix per a res, tal com demostra aquesta notícia. O va anar justament a l'inrevés? Bé, és igual, perquè una oreneta no fa estiu. Nosaltres a la nostra; critiquem qualsevol idea, iniciativa o el que sigui si no ens sembla absolutament perfecte o ho ha pensat algú sospitós de no pertànyer a l'independentisme més pur (el nostre!), acusem qualsevol independentista que gosi dir que s'ha d'anar més de pressa, més poc a poc, més per la dreta o per l'esquerra del que sabem que és l'únic camí correcte i infal·lible perquè segur que és convergent, del CNI, imbècil o una combinació d'aquestes, i nosaltres estem en possessió de la veritat absoluta. Posem-los en ridícul perquè això sí que ajuda, i ens portarà de dret cap a la llibertat.

Suposo que la gent que critica la cadena humana del proper 11 de setembre serà coherent i no hi participarà, ni en aquest ni en cap altre acte; o potser a d'altres sí perquè no seran tan "cumbaiàs" com aquest. Jo, mentrestant, seguiré sent tan ruc que continuaré amb l'estelada a l'avatar i al balcó, i el ||★|| #DUI al costat del nom d'usuari. I ja tinc ganes que arribi l'onze de setembre per participar en una cadena humana que, segur que com les de la Via Bàltica o la Reunió d'Ucraïna, serà històrica. Tal com diu algú tan lúcid com Víctor Alexandre, som febles perquè no sabem que som forts. Per tant, fem visible un cop més la nostra força, i deixem de ser febles d'una vegada per totes.

1 comentari:

neus ha dit...

Vet aquí una baula garrotxina que anirà allà on calgui per formar part d'una gran cadena catalana. Ens hem de fer sentir i veure, aquí i allà. A dins i a fora, perquè la minimització de tot plegat ens afebleix i voler aconseguir la llibertat sense fer absolutament res és impossible.