Pàgines

dissabte, 9 de febrer del 2013

Pulveritzant "arguments" unionistes

Ho escric entre cometes perquè l'unionisme no en té, d'arguments. A no ser que provar de fer por amb les pensions -quan és obvi que les pensions perillen si ens quedem- dir que els títols universitaris no serviran, o provar de fer-nos creure que fora d'Espanya hi ha "el no res" siguin arguments.

Evidentment no penso convèncer cap nacionalista espanyol. Primer perquè no crec que n'hi hagi cap que es dediqui a llegir aquest blog, però també perquè el nacionalisme espanyol és una qüestió de fe, i a algú que basa el seu pensament i les seves accions en la fe és molt difícil, per no dir impossible, de convèncer-lo de res.

Però si aquesta entrada serveix per a acabar de convèncer algun indecís (com pot ser que encara en quedin?!) o de donar arguments a algú per a fer-ho, ja em sentiré satisfet. Anem al gra: ahir em vaig fer un tip de riure veient aquest vídeo; la fauna d'Intereconomía entrevista l'alcalde de Gallifa, i una de les gràcies del vídeo és com l'alcalde, amb una gran fermesa i tranquil·litat, va responent als atacs dels nacionalistes i els fa sortir de polleguera:Es veu que una de les grans armes dialèctiques de l'unionisme és preguntar-nos què passaria si Tarragona es volgués separar de Catalunya, Pedralbes de Barcelona i així fins a l'infinit, com si en sentir aquestes preguntes ens hagués de caure un ou per cada camall, s'hagués d'obrir el cel i hagués d'aparèixer el déu de l'unionisme (no sé quin aspecte deu tenir si existeix, però suposo que la cara d'Albert Boadella li quedaria bé) i ens hagués d'amenaçar d'enviar-nos quaranta-mil àngels en forma de Jordi Cañas per a castigar-nos per haver gosat pensar en tenir un estat propi.

Doncs bé, lluny de quedar-se sense saber què dir, el senyor alcalde respon tranquil·lament que si un dia la Vall d'Aran decideix independitzar-se, ell ho trobarà molt bé i que fins i tot hi donarà suport. Però no cal fer suposicions: sense anar gaire lluny, La Canonja i Vila-Seca han esdevingut recentment municipis independents sense que això hagi aturat el moviment de rotació de la Terra ni hagi augmentat -que jo sàpiga- el forat de la capa d'ozó. És exactament el mateix que passarà (o que no passarà, més ben dit) ben aviat, quan Catalunya esdevingui un estat independent.

Per cert, això de "no podeu ser un estat independent, perquè no ho heu sigut mai", a banda de ser mentida, no cal ni respondre-ho. Els unionistes s'ho haurien de treballar una mica més; fins ara tot plegat és molt avorrit.