Pàgines

dilluns, 3 de gener del 2011

M'agrada el meu android

El meu android és un HTC G1; el primer android que es va comercialitzar. Les seves especificacions, avui, gairebé fan riure. A vegades va una mica lent, i algun cop fins i tot es penja (sí, com qualsevol sistema operatiu -uns més i d'altres menys- es penja, i qui digui el contrari, menteix)

Els mòbils android o de qualsevol altre sistema operatiu actuals el poden deixar en ridícul en qualsevol moment si comparem especificacions o prestacions....

Però el meu android està gairebé lliure d'anuncis gràcies a AdFree, es pot connectar per FTP segur amb AndFTP o per SSH amb ConnectBot. Encara deixa més d'un amb la boca oberta amb Google Sky Map, em permet executar comandes de terminal amb un sol toc de pantalla amb GScript, fer trucades VoIP amb Fring, fer retransmissions en directe per Internet (amb no gaire qualitat, ho sé) amb qik, m'avisa si hi ha un radar a prop amb Radardroid, em pot ajudar a recuperar-lo si va a parar a mans d'algun amic de les coses alienes amb Prey o SIM Checker, el puc fer servir de walkie talkie passant pel servidor casolà amb Virtual Walkie Talkie... i també puc obrir un terminal i teclejar free, top, powertop, ls, du -h...

Però a banda d'aquestes i altres coses que segurament es poden fer igual o millor amb altres sistemes operatius... el meu android utilitza un sistema de codi obert, i gràcies a això hi ha tota una comunitat al darrera treballant-hi dia a dia, i per això hi he pogut instal·lar Froyo. Perquè, tot i que els sistemes lliures també tenen vulnerabilitats i bugs, segueixo preferint els sistemes lliures als privatius.

El meu android ja és gairebé una relíquia i aviat o tard serà substituït per un altre amb processador de doble nucli o vés a saber què, però de moment... m'agrada el meu andorid.