Pàgines

dimecres, 22 de desembre del 2010

Froyo a un HTC G1 (Dream) per a dummies com jo

Primer que res, he de dir que si algú és tan agosarat com per fer cas de tot això i converteix el seu mòbil en un objecte de disseny exclusivament, jo no en vull saber res :-P

Anem per feina: si pel que sigui heu fet cap aquí, assumeixo que teniu accés root i que teniu certa experiència flashejant ROM's al mòbil. Si no és així, no cal que seguiu llegint...

Una mica d'història:
ja fa temps que utilitzo ROM's de cyanogen al mòbil. Evidentment n'hauria pogut tastar d'altres, però no ho he fet, perquè sempre m'hi he sentit còmode. Aquest és un dels desenvolupadors de ROM's per a android més coneguts, i pel que es veu té un bon equip al darrera treballant en les seves ROM's.
Fa uns mesos ja havia provat el seu primer lliurament estable per a G1 pel que fa a android 2.2 (Froyo), però només em va durar una setmana al mòbil. Potser si hi hagués dedicat més temps, hagués canviat el kernel per defecte, hagués fet més proves de moure aplicacions a la partició ext de la targeta, potser... però no va ser així.
La qüestió és que fa uns dies, la llista de correu de la bona gent que estava treballant en la traducció d'android al català es va revolucionar una mica, perquè gairebé van coincidir en el temps l'anunci de la sortida a la llum de la nova versió (6.1) de cyanogen amb opció d'idioma en català (gràcies a l'Oriol Pellicer) i l'anunci que google ja passava a donar suport oficialment al català a android. Per a acabar-ho d'adobar, en papapep va sortir a fer dentetes i ja no vaig poder aguantar gaire més: al cap de pocs dies ja estava instal·lant cyanogenmod 6.1 al meu modest G1.
Més... ▼

13 comentaris:

Unknown ha dit...

Ah! HAHAHA a mi també em va passar això de la paperera del launcher! XD Al final, després de remenar vaig veure que només calia crear un accés directe personalitzat que cridi el menú d'aplicacions, dels que porta el nou adw launcher. Suposo que és la solució que linques.

Respecte al tema del consum EXCESSIU de bateria... jo tinc una HTC Magic i fa MOLT temps que arrossego aquest problema, amb Cyanogen 6.0 i 6.1 ... només se'm va solucionar, crec, quan vaig tenir unes setmanes la rom oficial de t-mobile, però la sortida de la CM 6.1 en català em va cridar molt l'atenció.

Ara volia mirar de solucionar-ho (en 5 hores en standby SENSE ÚS s'arriba a menjar el 50% de la bateria, i algun dia m'he trobat que passades 9h el mòbil s'havia apagat, i parlo de tenir el mòbil 9h amb la pantalla apagada, sense wifi, només 2g i sense res més activat!). El curiós és que he anat provant de carregar el mòbil de diferents maneres (USB, corrent, encès, apagat, reiniciar-lo un cop desendollat, resetejar les battery stats...) i ALGUNA VEGADA (molt poques) he aconseguit que el consum de bateria fós més decent, però segueixo tenint problemes.

Entenc que el canvi de Kernel que dius deu solucionar això, però no entenc pq no ho canvien a la rom de cyanogen directament. És que he estat mirant molt i no he vist gaire clar el procés de canvi de kernel, com s'ha de fer i què comporta, i si hauria de canviar la radio spl (que ja la vaig canviar una vegada fa temps, per una que deien que tenia millor senyal de xarxa mòbil i menys consum de bateria).

Quan arribi a casa miro quines versions de radio spl tinc.

Gràcies!

Tomàs Mallafré ha dit...

XDD ja sabia que no seria l'únic!

Per al tema kernel, crec que només flashejant el 2.6.34 t'ha de funcionar, sense tocar SPL ni ràdio i per tant kernel i prou (i sense perill de brickejar, clar).
Però vaja, si posats a fer t'animes a canviar per tenir els 15 MB de més, llavors li poses el kernel i després l'"adaptador"; o sigui: SPL i ràdio per fastboot, restore del nandroid previ, kernel 2.6.34 i "adaptador" ezBiffTestKernel20101106-2708_S.zip. I si no, crec que seria només nandroid per si de cas i kernel. Però jo ho provaria, perquè val la pena despertar-te i veure que el percentatge de bateria gairebé no s'ha mogut.
Ja ho explicaràs, bona sort!

Unknown ha dit...

Ei, gràcies Tomàs!

Però això dels 15Mb també serveix pels HTC Magic?

Unknown ha dit...

M'estic mirant els enllaços que poses pel tema del canvi de kernel i solucionar això de la bateria, i em fa por, perque no entenc moltes coses que diu...

Jo ara mateix tinc:
Radio: 62.50SC.20.17U_2.22.23.02
Kernel: 2.6.35.9-cyanogenmod shade@toxygene #2

I quan arrenco en mode bootloader em posa aquestes dades:
SAPPHIRE PVT 32B SHIP S-ON G
HBOOT-1.33.0004 (SAPP10000)
CPLD-10
RADIO 2.22.23.02
Apr 9 2009,23:30:40

Què faig?? (merci eh)

Unknown ha dit...

Li he posat el kernel aquest (he comprovat que l'he canviat bé mirant a Settings>About phone) i la bateria segueix baixant vertiginosament... Jo ja no sé què fer!!!! :(

Tomàs Mallafré ha dit...

Ostres, perdona'm Aleix; no havia vist els teus comentaris...

Crec que sí que serveix per al teu Magic, que és un 32B...

Per al tema bateria, prova dues coses: desactivar l'USB debugging i flashejar sempre sense l'alimentació connectada.

Bona sort!

Unknown ha dit...

Ei! Que no estàs obligat a contestar res eh! Gràcies!

Això de flashejar sense endollar, ok. Però flashejar què? Què provo de flashejar ara? sense endollar...

Tomàs Mallafré ha dit...

Doncs... no estic segur al 100% si tot el que hi ha a http://forum.cyanogenmod.com/index.php?/topic/11548-CM6.1%202708port%20%28for%20new%20radio+spl%29 serveix per a Magic, però vaja, a la llista de correu també ho aconsellaven per a Magic, no? O si no ho pots preguntar al fòrum de cyanogen, a veure si t'ho poden confirmar... i si no, en el pitjor dels casos, jo provaria de flashejar la mateixa ROM al damunt, a veure si hi ha sort...
Vaig a publicar una actualització a l'entrada referent al tema bateria...

Unknown ha dit...

Ep!

Vaig flashejar la rom de nou sense connectar l'alimentació. Després vaig flashejar-hi el kernel antic que recomanaves. Finalment vaig resetejar les estadístiques de la bateria aprofitant que s'havia acabat de carregar totalment. Reinicio i...

De moment, tot ha seguit igual, consumint bateria exageradament. No l'he tornat a connectar a la corrent fins aquest matí quan s'ha apagat. Ara el tinc encès i carregant.

Aprofitant que estic a casa dels meus pares, he mirat l'HTC Magic de la meva mare, que no l'ha rootejat ni li ha fet mai res, i que va rebre fa uns dies l'actualització a Froyo (2.2.1). M'ha comentat que li sembla notar una disminució bastant forta de l'autonomia de la bateria, però no ho he comprovat encara. El que si que noto és que li funciona molt més fluid i que té més RAM lliure.

Estic pensant que potser els meus problemes venen pel canvi de radio que vaig fer fa temps, quan va sortir una radio (baseband) que deien que optimitzava el consum de bateria i la sensibilitat de la cobertura mòbil.

¿I si torno a canviar la radio? ¿i si poso la radio que portava de sèrie, la que té el Magic de la meva mare?

Ella té la versió: 2.22.28.25
La meva és: 2.22.23.02

Tomàs Mallafré ha dit...

Ostres, si amb el 2.6.34 no se't soluciona ja no sé què dir-te... has mirat a les estadístiques de consum de la bateria, que no sigui algun programa?
De tocar la ràdio no ho sé, jo ara tinc 2.22.27.08 (em sembla que és la versió prèvia a 2.22.28.25); en principi seguint les indicacions d'xda developers guanyaries els 14MB de RAM, però ja saps que tocar SPL i/o ràdio és el més perillós, pots brickejar el mòbil.
Quin kernel tens ara exactament? Amb 2.6.35.9 la solució és reiniciar després de carregar...

Unknown ha dit...

Ep Tomàs! Merci pel seguiment!

Al final ahir em vaig decidir a canviar radio i SPL.

Ara mateix tinc la 2.22.28.25 amb htboot 1.33.0013d i després he fet un restore del backup que havia fet prèviament. Després he flashejat un kernel que he trobat a htcmania basat en el 2.6.34.7 de pershoot (l'arxiu es ezterry-cm-pershoot-newRadio-2.6.34.7.zip)

La veritat és que HA MILLORAT MOLT el rendiment general de l'HTC Magic, la velocitat amb que es mou ara és moooolt millor. Suposo que es cosa de les 15 Mb més de RAM.

La llàstima és que la bateria em segueix fent el mateix. Ara acabo de finalitzar el procediment de reseteig de les estadistiques de la bateria (vaig carregar el mòbil del tot, vaig fer wipe d'estadistiques de bateria, i el vaig reiniciar i deixar que s'esgotés).

El curiós del cas és que he observat que la bateria baixa dràsticament (un punt percentual cada 30 segons o menys) quan estic utilitzant el mòbil, és a dir, amb la pantalla encesa. Quan el deixo en repòs -pantalla apagada- sembla que no cau en picat el percentatge de bateria, perquè aquesta nit, que l'he deixat que s'anés gastant, ha aguantat 9 HORES i no s'ha apagat!!!! (i el vaig deixar amb un 18% de bateria). Això si, en tornar a encendre la pantalla, ha anat baixant en picat fins que s'ha quedat a l'1% durant una bona estona (anar a buscar el diari i tornar, de fet he conectat el GPS i tot a veure què passava i ha funcionat una estona) i després d'apagar el GPS, al cap d'una estoneta, s'ha apagat sol, ara ja sí.

No ho sé, em té ben descolocat tot això, perquè efectivament, quan mirava l'apartat de "què ha estat gastant la bateria" em surt en un 50% a dalt de tot la pantalla (display) així que realment, deu ser això, però no entenc perquè! La brillantor la tinc al 40% i el timeout a 2min. Però crec que quan poso la brillantor al mínim tb baixa el percentatge de bateria igual de ràpid...

AAAarrrrg!!! No sé pas que passa...

Hauré d'esperar al Nexus S xD

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Tomàs Mallafré ha dit...

Això de la bateria també em porta una mica de corcoll; fa uns dies que no paro de canviar entre el 2.6.35.9 (el mod per a ràdio 27.08) i 2.6.34.7. Amb 2.6.35.9 sembla que el telèfon va més lleuger, fins que arriba un moment que comença a gastar bateria per un tub, i no he sigut capaç de trobar el desencadenant. Haurem d'esperar que els desenvolupadors trobin la solució; jo m'he subscrit al fil http://forum.cyanogenmod.com/topic/9044-cm6-battery-drain/ per a estar al corrent.