Pàgines

dijous, 6 de gener del 2011

Prou top-posting a gmail

Tot i que tinc configurat el Thunderbird sota ubuntu als dos ordinadors (sobretaula i netbook), estic tan acostumat a la interfície web de gmail i a les seves característiques (com per exemple l'agrupació de les converses), que gairebé sempre l'utilitzo mitjançant aquesta última (tot i alguna mancança, com per exemple la no possibilitat de signar els missatges amb PGP, perquè al final vaig acabar desinstal·lant l'extensió FirePGP del Firefox, que fallava més que una escopeta de fira, o, com es diu ara, que les alarmes de l'iPhone)
Però una de les coses més inexplicables d'aquesta interfície és que a can google no només no tinguin activada per defecte la resposta als missatges sense fer top-posting, sinó que ni tant sols ofereixin la possibilitat de configurar així el gmail.
Total, que avui després de googlejar una mica he fet cap aquí on he vist que, com pràcticament amb qualsevol cosa, no només no he sigut el primer a plantejar-me com solucionar-ho, sinó que a més hi ha algú que ha decidit compartir la seva forma de resoldre el problema. Com que no sabia ben bé què fer-ne de l'script, he googlejat un minut més i he fet cap on explicaven amb detall què calia fer, o sigui que Greasemonkey instal·lat i a córrer!
He de dir que, tal com comenten aquí, tampoc he aconseguit que em funcioni en resposta a missatges en HTML (segurament als qui n'envien serà a qui menys els molesta el top-posting xD), però ja és alguna cosa.
El més bo de tot és que quan ja havia escrit tot això i estava buscant una imatge per al post -que no posaré, perquè tampoc cal- he trobat una extensió per al Firefox que també soluciona el problema (també només per a respostes en text pla), entre altres coses. => no em funciona, o sigui que extensió deshabilitada.