Pàgines

diumenge, 1 de juny del 2014

Adblock Plus o fitxer hosts?




Si teniu instal·lat l'Adblock Plus al Firefox potser us haurà passat com a mi: un cop vaig veure el Youtube a un altre ordinador i em vaig sorprendre de veure-hi tota aquella publicitat!

Però si el feu córrer en una màquina poc potent com el meu EEE, també us convindrà saber què passa amb el consum de memòria d'aquesta extensió: és un devorador de RAM.

I què es pot fer en aquest cas? Fàcil: si afegiu això al fitxer hosts (/etc/hosts a Linux, C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts en algunes versions de Windows...), tindreu gairebé el mateix efecte però sense augmentar el consum de RAM tal com ho fa l'extensió. Compte perquè un fitxer hosts massa gran també pot afectar a l'experiència de navegació tal com s'explica aquí, però en el meu cas paga la pena fer-ho. Finalment, també es pot provar com expliquen aquí si realment és millor utilitzar la IP 0.0.0.0 en comptes de 127.0.0.1.

Potser notareu que amb aquesta configuració encara veieu una mica -molt poca- publicitat, però es pot eliminar fàcilment afegint-ne l'adreça al fitxer. Us animeu?


1 comentari:

Judith ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.