Pàgines

dijous, 24 de gener del 2013

L'error de la CUP

No, no i no! L'error de la CUP no és haver votat tal com ho va fer! Si s'han equivocat en alguna cosa, és en no haver explicat fins a avorrir les cabres com van arribar a aquesta decisió. Compte: no dic per què sinó com. I si la decisió l'han presa democràticament i de forma assembleària -no aconsegueixo confirmar-ho buscant per la xarxa- muts i a la gàbia, i a qui no li agradi els pot deixar de votar si ho havia fet, pot deixar de ser militant si ho és, o pot posar un ciri a Sant Pancràs si li ve de gust, però si us plau que deixi de donar la llauna queixant-se d'una decisió que s'ha pres -repeteixo, si ha resultat ser així, perquè no n'he trobat confirmació- de la forma més democràtica possible: consultant les seves bases.

El que passa és que estem tan poc acostumats a la democràcia de veritat i a trobar tan normal que 2 senyors de CiU defineixin l'estratègia a seguir per la coalició, o que 3 líders del PSOE de Catalunya facin el mateix en un sopar per a decidir que trairan Catalunya un cop més, que quan algú tria fer una cosa tan estranya com fer el que demanen les seves bases, ens esverem tots plegats i posem el crit al cel per haver tingut tal atreviment. Doncs resulta que d'això se'n diu democràcia i és justament el que proposa el Partit Pirata a qui ja vaig votar a les darreres eleccions -i cada cop estic més content d'haver-ho fet-

Espero haver deixat clar, doncs, que si es tracta d'una decisió democràtica, hi pot haver qui li agradarà més o menys, però poca cosa a dir; a mi tampoc m'agrada que una coalició plena de botiflers corruptes i que l'endemà de la Declaració de Sobirania ja ens surt amb rebaixes sigui la més votada, però m'aguanto.

Ara bé, hi ha una cosa que he de dir perquè si no ho faig rebento, i com que és el meu blog i em ve de gust, ho faré: per molt equivocada que considerin els cupaires la iniciativa de l'ANC d'enviar-los correus electrònics, no puc trobar justificada de cap manera la reacció amb insults i desqualificacions d'alguns d'aquells. Comentaris com "Hola, soc votant de la CUP i les cartes us les podeu introduir al recte." -i sí, ja sé que això ho pot escriure qualsevol- no porten enlloc. I ja fa uns quants mesos que alguns comentaris, escrits i reaccions a la xarxa m'estan provocant una sensació de trobar-me davant d'una colla de malcriats que pensen que són superguais i que com que són tan demòcrates i assemblearis val tot. Ja sé que no és així, però la CUP faria bé de mirar que els insults d'una minoria no embrutin la seva imatge. I em sembla que no sóc l'únic. Veig que a algú tan assenyat com el senyor Miquel Saperas també li saben greu alguns comentaris, tal com diu aquí, aquí, aquí i aquí. Tots sabem qui és l'enemic; insultar i atacar altres independentistes (i m'és igual qui hagi començat en cada cas, que ja som grandets per segons quines coses) no ens farà cap bé. Espero que a les properes eleccions, la CUP no només mantingui, sinó que augmenti de forma important la seva representació al Parlament; qualsevol altra cosa significaria que hi perdem tots; que no els perdin a ells les formes.

Actualització a 31 de gener: tot i que em consta que militants de la CUP han llegit aquesta entrada, ningú m'ha confirmat ni desmentit si aquesta decisió es va prendre consultant les bases, i fins i tot veig qui es queixa que no es fes precisament així. Curiosament, hi ha hagut cupaires que s'han cagat amb l'ANC per coses semblants...