Pàgines

diumenge, 6 de març del 2011

Tunnejant android cyanogenmod a un HTC G1

Com ja vaig explicar, al meu humil HTC G1 (o Dream) hi corre Froyo (Android 2.2) per gentilesa de cyanogen, un dels cuiners de ROM's android més coneguts. També vaig explicar com havia superat els problemes d'espai amb l'adaptació d'en Firerat de la ROM de cyanogen i que, de fet, això era el que em va permetre quedar-me a Froyo i no haver de tirar enrere.
Tot i això, desenganyem-nos, un G1 és un aparell amb un maquinari tan limitat que, tot i aquestes ajudes, és fàcil quedar-se sense espai en qualsevol moment.
Per això, quan veia fent un ls /data/app que hi havia aquí les actualitzacions del google maps, pensava si no hi hauria manera de tenir-ho a la microSD i alliberar així al voltant de 8 preciosos MB. Doncs resulta que sí. És tan fàcil com muntar el sistema de fitxers per a escriptura amb

mount - o rw,remount /data
(aconsello fervorosament tenir-ho guardat a Gscript) i després

rm -f /system/app/MapsSapphire.apk
i
pm uninstall com.google.android.apps.maps
Ja està! Després d'això, es pot cercar google maps al market i instal·lar-lo, i gràcies a en Firerat, moure-ho cap a la microSD. El mateix amb Street View i amb gmail, que si s'actualitzava, també anava a parar a /data/app.
Per si algú està interessat amb els scripts que fan tot això per a utilitzar-los amb Gscript, els he penjat aquí.