Pàgines

dissabte, 5 de març del 2011

Configurar ddclient per a OpenDNS

Ha arribat el moment que la canalla de casa comencen a ser prou grans com per fer el que no toca a Internet, però no prou com per saber actuar amb prou sentit comú i tampoc com per a saltar-se els filtres d'OpenDNS, o sigui que m'he posat a la feina i he activat el filtratge web mitjançant aquesta eina.
Lògicament (pam!, com diria el Quim Nadal del Pòlònia) el problema tenint IP dinàmica és com dir a OpenDNS quina IP té l'encaminador de casa després de cada canvi. Aquest encaminador, SAGEM 2604, té l'opció d'enviar actualitzacions a http://www.dyndns.com, però no a OpenDNS (o com a mínim jo no he sabut trobar-la).
La qüestió és que, en no poder enviar actualitzacions de la IP des de l'encaminador, no he tingut cap altre remei que fer-ho des de l'ubuntu, a la màquina que funciona com a servidor casolà i que és la que es passa més hores engegada durant el dia. La instal·lació del ddclient és tan fàcil com ho acostuma a ser qualsevol paquet d'ubuntu, però la configuració no ho ha sigut tant. Finalment, i després de googlejar una mica, he trobat la solució (comprovada) als mateixos fòrums d'OpenDNS:


# Configuration file for ddclient generated by debconf
#
# /etc/ddclient.conf

##
## OpenDNS.com account-configuration
##

daemon=300
syslog=yes
mail=root
mail-failure=root
pid=/var/run/ddclient.pid
ssl=yes

use=web, web=myip.dnsomatic.com

server=updates.opendns.com
protocol=dyndns2         
login= el meu login
password= la meva contrasenya
nom_de_la_xarxa_a_opendns
 I ja està; amb això el ddclient va enviant les actualitzacions de la IP a OpenDNS.