Pàgines

diumenge, 20 de setembre del 2015

Votaré per tu

Votaré per tu, i diumenge quan se sàpiguen els primers resultats ens farem un petó i una abraçada, i encetarem una ampolla de xampany i brindarem amb llàgrimes als ulls.

Votaré per tu, mare, perquè puguis tenir una pensió digna, i no aquest insult que tens ara.

Votaré per tu, pare, que vas viure la major part de la teva vida a sota d'una fastigosa dictadura, i no vas tenir la sort que tindrem nosaltres de poder-ho veure.

Votaré per vosaltres, filles, perquè pugueu tenir una educació de qualitat, en un país on l'expressió "passar més gana que un mestre d'escola" perdi tot el seu sentit, perquè ser mestre o professor sigui una professió de prestigi i puguem estar al nivell de Finlàndia, i no com ara.

Votaré pels avis, perquè segurament no van ni gosar imaginar el que estem a punt de viure, després d'haver viscut i perdut una guerra.

Votaré per mi, què carall, perquè tot està per fer i tot és possible.

Votaré per viure en un país amb un Estat propi, i no en un que ens va en contra.

Votaré perquè mai més es faci canviar el vot de la gent amb amenaces i mentides.

Votaré perquè mai més els militars, suposant que entre tots decidim que volem tenir exèrcit, tinguin més drets a l'hora de votar que la resta de persones.

Votaré perquè tinguem la millor sanitat pública del món, i perquè al mateix temps ens sigui cada cop menys necessària perquè puguem tenir uns hàbits de vida saludables.

Votaré perquè mai més un organisme estranger ens pugui dictar la programació de la nostra televisió i ràdio nacionals.

Votaré perquè mai més un tribunal pugui tombar lleis aprovades al nostre Parlament elegit democràticament.

Votaré perquè mai més un altre país ens digui quina llengua s'ha d'estudiar a les nostres escoles.

Votaré perquè puguem decidir si volem autopistes gratuïtes o de pagament, o perquè no ens importi, si triem que volem un transport públic capdavanter.

Votaré perquè mai més ningú pugui sentir-se estranger a casa seva, i perquè mai més ningú aprofiti la llengua per maltractar i vexar algú altre.

Votaré perquè el nostre Parlament és el més antic d'Europa, però si fos el més nou tindríem exactament el mateix dret a tenir un Estat propi.

Votaré perquè entre tots decidim si volem formar part de la Unió Europea, i no com ara, que hi som tant si volem com si no.

Votaré perquè l'única possibilitat que té de sobreviure la nostra llengua és amb un Estat propi, i perquè mai més ningú em digui a casa meva que la llengua pròpia del país és una imposició.

Votaré perquè ens puguem federar amb la resta dels Països Catalans, si així ho vol la seva gent.

Votaré perquè vull un país on la corrupció dels polítics sigui l'excepció i no la norma.

Votaré perquè ningú hauria de voler viure a un país on cap govern no ha demanat mai perdó per haver assassinat un president elegit democràticament.

Votaré perquè un estat que posa estacions de tren d'alta velocitat a pobles de vint-i-vuit habitants mentre el servei de rodalies i mitja distància està com està no és un estat, és una vergonya.

Votaré perquè no vull formar part d'un estat que té com a tristes marques ser el campió d'Europa en atur i tenir la presó més gran del continent... per a estrenar des de fa més d'un any.

Votaré perquè no vull formar part d'un estat que subvenciona una fundació que es dedica a lloar un dictador.

Votaré perquè no vull formar part d'un país on el ministre d'interior condecora figures de fusta.

Votaré perquè els qui visquin a l'estranger hi visquin perquè volen, i no perquè aquí no tenen cap oportunitat. I perquè mai més ningú tingui problemes per votar perquè no té una ambaixada pròpia, i la que ha de fer servir li posa tan difícil com pot.

Votaré perquè a qui faci apologia del franquisme i del nazisme li caigui a sobre tot el pes de la llei, i no es multi per xiular o per fer de trabucaire.

Votaré perquè no em robin i em diguin insolidari.

Votaré perquè no vull que em robin els diners per fer carreteres desertes i aeroports sense avions mentre aquí la gent mor cada dia a la N-II i a la N-340.

Votaré per fugir d'un lloc on em diuen que les lleis estan pel damunt de la democràcia, perquè qui diu això no és un demòcrata.

Votaré perquè ja no ens alimenten molles; volem el pa sencer. Després que tanta gent hagi pagat amb humiliacions, vexacions, multes, presó i fins i tot amb la vida el fet de ser català, nosaltres tindrem la immensa sort de canviar-ho amb una cosa tan fàcil com és votar. Votaré perquè la por ha canviat de bàndol, perquè ja no podem més i aquest diumenge ho podrem tot.