Pàgines

dissabte, 29 de novembre del 2014

Et portem el Linux a casa... gratis!Una cosa que he après amb els pocs mesos que porto a la botiga, és que el Windows és molt pitjor del que em pensava. La majoria d'ordinadors que em porten els clients, especialment els que no fan servir un antivirus de pagament, estan plens de porqueria, adware, finestres emergents, barres d'eines i pàgines d'inici al navegador modificades... molta gent pateix més que no fa servir l'ordinador, simplement a l'hora d'utilitzar el navegador per a fer alguna cerca o mirar què diuen els contactes del Facebook. I crec que ha arribat un punt en el que es pensen que això és normal -bé, ho és si es fa servir Windows- però no té perquè ser així.

A alguns clients que, cansats d'aquest comportament, m'han portat ordinadors amb Windows XP per a reinstal·lar el sistema, els he avisat que funcionar amb aquesta versió de Windows és com deixar la porta de casa oberta (bé, segurament aquesta analogia serviria per a qualsevol versió de Windows; en el cas de l'XP i des del mes d'abril d'enguany -o amb versions més antigues, que encara hi ha qui fa servir-, caldria afegir-hi "i amb un cartell indicant que la porta és oberta"), i els he convençut per a deixar-los l'ordinador amb arrencada dual i amb un Linux instal·lat. Fins ara no se m'ha queixat ningú, i els que me n'han dit alguna cosa m'han dit que els funciona perfectament.

No oblido allò que diu Stallman que la filosofia del programari lliure no és una qüestió tecnològica; però és que resulta que també és una qüestió tecnològica perquè funciona millor. I sí, ja sé que molts dels efectes descrits més amunt els provoca l'usuari en instal·lar programes sense mirar què li diu l'assistent d'instal·lació, però resulta que les persones -m'hi incloc- som així. Triem el camí fàcil, volem resultats immediats... i com en tantes altres coses, ens acabem equivocant, especialment si el sistema operatiu no ens hi ajuda. Però us ben asseguro que els ordinadors amb Linux que fan servir mes filles tenen exactament zero problemes. En canvi, tinc molt clar com estarien en cas de funcionar amb "un altre" sistema.

Per què no fer-ho tot plegat una mica més senzill, doncs? És per això que ofereixo el servei de portar el Linux a casa per un preu que fa riure, i encara fa riure més l'oferta de l'1 al 5 de desembre: si voleu que us porti el Linux a casa (al Baix Camp i el Tarragonès), us costarà exactament 0 euros. Ara sí que ja no teniu excusa per no gaudir de la llibertat de GNU/Linux; simplement feu un correu a linuxacasa@tomi.cat i demaneu-ho :-)


2 comentaris:

Giorgio Grappa ha dit...

Molta sort amb aquesta iniciativa: te la mereixes!

Tomàs Mallafré ha dit...

Moltes gràcies Giorgio :-)