Pàgines

divendres, 14 de juny del 2013

Actualitzar Firefox i Thunderbird a Linux Mint Debian EditionLinux Mint Debian Edition, tal com es queixen alguns usuaris, queda lluny de ser una distribució rolling release. Però de moment m'ha passat la versionitis que havia tingut fa unes setmanes, i com que encara no m'he decidit a fer el salt a la mare Debian, tot i haver-la tastat -i és que LMDE va molt, molt, molt, moltíssim bé- seguiré un temps més "fidel" a aquesta distribució (a no ser que demà, per exemple, m'agafi per canviar :-P)
La qüestió és que el principal programa que faig servir, tant a l'EEE com al sobretaula, és el Firefox, per al qual ja vaig trobar solució per a actualitzar tan aviat com surt nova versió sense esperar actualització via Linux Mint (no és que triguin gaires dies a sortir, però quan hi ha temes de seguretat pel mig, val més no badar). La solució passa per baixar el Firefox de can mozilla (des d'aquí per a la versió actual per a Linux de 64 bits) i fer servir aquest, i no el que porta l'LMDE. Això ja fa que canviï al canal release d'actualitzacions:


 Potser també serviria aquesta altra solució, però quan vaig anar a mirar d'aplicar-la al Thunderbird em vaig adonar que aquest ja estava al canal release, i que a més efectivament m'avisava que hi havia una actualització. El problema és que l'actualització no acabava de baixar mai, però la solució la vaig trobar ràpidament als fòrums de Linux Mint: és tan fàcil com executar el Thunderbird com a superusuari amb sudo thunderbird, actualitzar, reiniciar (el TB) i tancar. A la propera execució com a usuari normal ja estarà a l'última versió:Actualització a 17/06/2013: de vegades les coses són molt més senzilles, i aquesta n'és una mostra: resulta que anant a about:config es pot modificar el canal d'actualitzacions (cercant "app.update.channel"): => actualització de l'actualització: aquest canvi no té cap efecte, però sí que funciona l'altra solució indicada més amunt.He modificat a "release" al Firefox del Linux Mint -editant el fitxer channel-prefs.js-; quan hi hagi la propera actualització ja editaré aquesta entrada explicant-ne el resultat.

Doncs bé, amb l'arribada del Firefox 22 això és el que ha passat:
-M'ha sortit un avís a l'àrea de notificacions alertant de l'actualització. He anat a Ajuda -Quant al Firefox i m'ha avisat de l'actualització, però indicant l'enllaç de descàrrega de la nova versió:L'he tancat i he executat el que havia baixat; aquest s'ha actualitzat correctament. Conclusió: és millor fer servir aquest. No sé quant m'arribarà l'actualització via repositoris  de Linux Mint, però mentrestant, ja estic a la darrera versió.

I com a apunt final: si voleu una altra solució una mica diferent però molt més "professional", mireu aquí.