Pàgines

diumenge, 25 de novembre del 2012

Per què he votat pirata?


Sóc independentista fins a la medul·la. He militat a ERC, RCat i SI. I tots tres, d'una manera o altra, m'han decebut, fins i tot enganyat. Per tant, en aquestes eleccions no tenia gaires opcions.

Podia haver votat la CUP i durant força dies pensava que ho faria. Finalment, però, m'he decantat pel Partit Pirata. El meu vot per la CUP no m'hauria satisfet al 100%, més aviat per sensacions que no pas per cap cosa concreta (suposo que tinc dret a triar el meu vot en base a sensacions, a més d'altres coses), però escrits com aquest hi haurien tingut alguna cosa a veure.

Tinc quaranta-sis anys. I estic fart dels partits polítics convencionals. El fet que la CUP, pel seu caràcter assembleari no fos un d'aquests, era un punt més a favor de votar-los. Però els darrers dies he estat llegint molt sobre el Partit Pirata; tinc el plaer de conèixer algunes de les grans persones que en formen part gràcies al meu pas per algunes festes ubuntaires, com l'amic @papapeps, i ha sigut quan m'he acabat de decidir.

Sí, ja he vist la foto de l'espanyolista que anava a les seves llistes, però també el tercer comentari de la notícia de l'enllaç anterior. I sí, també sé que el Partit Pirata va acceptar la Falange Auténtica a la seva plataforma electrònica Jo Avalo, però també en vaig llegir l'explicació.

Com ja he dit en una resposta al twitter, això va de democràcia, concretament de democràcia directa i participativa, i no de perfecció absoluta, entre altres coses perquè no existeix.

He votat el partit que funciona com m'agradaria que funcionés la política: amb democràcia directa i participativa; no tal com funciona ara: votant un cop cada quatre anys unes llistes tancades i comprant un paquet complert, que en el millor dels casos es complirà, i en massa ocasions ni això.

He votat Partit Pirata, i n'estic molt content. I als qui em pregunten: "Partit Pirata? I aquests qui són?" els segueixo contestant amb una pregunta: A qui votes? Als partits que t'ensenya la tele?

3 comentaris:

Ayn Sof ha dit...

Yo no soy independentista, y no solo voté Pirata, si no que me he afiliado. El no haberse centrado en el debate independentista es una de las muchas cosas que me animó a votarles. Un partido en el que conivan independentistas y no independentistas es posible. Es democracia directa, algo que ha dejado de ser utópico, por mucho que nos quieran hacer creer lo contrario.

Tomàs Mallafré ha dit...

Totalment d'acord.

Jo crec que el Partit Pirata funciona com realment hauria de funcionar la societat: tothom ho hauria de decidir TOT: si ens independitzem, si ens quedem, si som federalistes, budistes, si és lícit torturar animals, quin model educatiu volem, quin model sanitari volem... TOT! La democràcia és això.
La partitocràcia, despotisme il·lustrat o el que sigui que tenim ara, ja veiem on ens ha portat.
I tot i que estic escarmentat d'afiliar-me a partits polítics, segurament acabaré afiliant-me al Partit Pirata, perquè sé amb total seguretat que és una cosa diferent del que he viscut fins ara.

Gràcies pel comentari!

panisblanc ha dit...

Ubuntu,
això és el que m'ha fet decidir-me per pirates.
A veure si segueixen així i aprenen de les errades dels altres països... a Alemanya alguna cosa ha passat que ja no creuen tant amb ells.