Pàgines

dimarts, 21 d’agost del 2012

Muntar automàticament els mitjans extraïbles a enlightenment

A Ubuntu hi ha l'opció de muntar automàticament els mitjans extraïbles que es connectin, en funció de les opcions escollides aquí (crec que les marcades són les opcions per defecte):


Però d'ençà que vaig començar a utilitzar Fluxbox, per molt que tingués aquestes opcions marcades, el comportament no era el mateix. No es muntava cap dispositiu automàticament, i era una mica emprenyador perquè habitualment he de copiar ràpidament les fotos d'una targeta de memòria (a peu de plaça, és el que té fer de cronista casteller) i també els vídeos d'una càmera. I amb un parell d'scripts que es poden activar fàcilment cadascun amb una combinació de tecles és molt còmode, si funciona.

Però com deia, amb Fluxbox l'invent havia deixat de funcionar, i amb enlightenment la cosa no s'havia solucionat. Sí que afegint un parell de línies als scripts per a muntar el dispositiu en qüestió es podia solucionar i de fet ja ho havia fet. Però potser perquè no en sé prou o ves a saber per què, al final sempre m'acabava donant problemes del tipus canvi de denominació del dispositiu si pel que sigui l'havia de tornar a muntar, o qualsevol altre.

Finalment vaig decidir-me a buscar una solució definitiva i lògicament la vaig trobar -és molt difícil ser el primer que té un problema d'aquest tipus, i també que ningú ho hagi pogut solucionar abans-: aquí ho expliquen ras i curt:

sudo apt-get install udisks-glue

jo he deixat la configuració recomanada a $HOME/.udisks-glue.conf; això ja a gust del consumidor.

I com sempre, per tal que el procés arrenqui a l'entrar, només cal afegir 

udisks-glue.desktop a ~/.e/e/applications/startup/.order i crear un fitxer amb el mateix nom a ~/.local/share/applications i el següent contingut:

[Desktop Entry]
Hidden=false
GenericName=udisks-glue
NoDisplay=false
Name=udisks-glue
Exec=udisks-glue
Terminal=false
StartupNotify=true
Name=udisks-glue
Comment=Arrenca udisks-glue
Type=Application
Categories=Settings;DesktopSettings;Security;
X-Ubuntu-Gettext-Domain=udisks-glue

Lògicament a Fluxbox el tema és molt més senzill: només cal afegir el procés a ~/.fluxbox/startup i a funcionar.