Pàgines

diumenge, 15 de juliol del 2012

Barra de finestres a enlightenment

Ja fa setmanes que utilitzo enlightenment, tant a l'ordinador de sobretaula com a l'EEE. N'havia fet algun tast ocasionalment, però no va ser fins a la classe magistral d'en Giorgio Grappa a la festa Precise Pangolin que em vaig decidir a endinsar-m'hi a fons i, un cop superats els esculls per a aconseguir les funcionalitats que em resultaven imprescindibles, convertir-lo en el meu gestor de finestres habitual.

Però hi havia una cosa que em resultava especialment incòmoda: acostumat com estava a tenir una barra inferior (o superior, com en el cas d'xfce) on poder triar fàcilment qualsevol de les finestres obertes, trobava particularment feixuc haver d'executar la meva combinació de tecles de la llançadora Everything per a poder triar la que volia.

Avui que he tingut un moment m'hi he posat i al cap de poca estona he trobat la solució: sudo aptitude install hpanel. Així de fàcil!Punxant a l'esquerra es pot canviar d'ubicació (inferior o superior -jo segurament acabaré deixant-ho a la superior, ja que així no amaga trayer i a més no activaré la lleixa inferior quan vulgui canviar de finestra) i a la dreta es pot amagar o tornar a mostrar.

Evidentment però, no és qüestió d'haver d'arrencar hpanel amb el terminal cada cop que iniciem sessió; per tant:

~$ touch ~/.local/share/applications/hpanel.desktop
~$ gedit ~/.local/share/applications/hpanel.desktop


Contingut:

[Desktop Entry]
Hidden=false
GenericName=hpanel
NoDisplay=false
Name=hpanel
Exec=hpanel
Terminal=false
StartupNotify=true
Name=hpanel
Comment=Arrenca hpanel
Type=Application
Categories=Settings;DesktopSettings;Security;
X-Ubuntu-Gettext-Domain=hpanel


Després:

~$ gedit ~/.e/e/applications/startup/.order

Afegim una fila nova amb hpanel.desktop

Funciona!