Pàgines

diumenge, 29 de gener del 2012

M'he donat de baixa d'Amnistia Internacional

No recordo quants anys feia que n'era soci. Crec que una petita part d'una de les meves primeres nòmines -i ja fa uns quants anys que, afortunadament, en cobro- hi va anar destinada. També he fet alguna aportació extraordinària, com per exemple quan s'han fet campanyes contra la pena de mort. És evident que cal que hi hagi organitzacions com aquesta. Però també crec fermament que no es poden permetre el luxe de ser parcials.

I ara, quan he obert un missatge seu de feia uns quants dies, en referència a l'anomenat "cas Garzón" no he pogut evitar que se m'accelerés el pols. On era Amnistía Internacional España l'any 1992 quan, sota les ordres d'aquest jutge es van detenir i torturar independentistes catalans? Què ha dit aquesta organització sobre l'empresonament d'independentistes bascos pel sol fet d'expressar les seves opinions públicament, o sobre el tancament de diaris? Què ha dit sobre el cas de Marc Belzunces? On era aquest mateix divendres, quan un català va ser agredit per un Guàrdia Civil espanyol per parlar en català?

Necessitem organitzacions com aquesta, però que siguin imparcials. Els desitjo tota la sort sense mi.

Actualització a 21 de març: tal com em fa notar el senyor @edgarbosch, després de la meva resposta a La Senyoreta Pepis, aquí hi faltava el tema de la vaga de fam pel català del senyor Jaume Bonet. Ara ja no :-)

2 comentaris:

Eduard ha dit...

Totalment d'acord amb tu, Tomàs!

Eduard Torrell

Tomàs Mallafré ha dit...

Me n'alegro, Eduard :-)