Pàgines

dimarts, 31 de gener del 2012

europarl.cat? No, gràcies

Feia temps que no passava, però avui m'ha tornat a arribar un missatge en cadena que em demana de visitar una suposada pàgina web, l'adreça de la qual sembla ser http://europarl.cat, i que es veu que és una traducció no oficial de la del parlament europeu. Tot i que tinc una resposta automàtica al gmail per quan detecta aquest enllaç en un missatge entrant, no farà cap mal tenir-la guardada també aquí. Diu així:

Hola,

el meu programa de correu sembla haver detectat que m'heu enviat un
missatge que conté l'enllaç http://www.europarl.cat

Si és així, segurament m'esteu convidant a visitar aquesta pàgina, que pel que es veu és una traducció "calcada, perfecta i impecable del web del Parlament Europeu feta per un jove de Lleida".
Sense voler desmerèixer la feina feta per aquesta persona ni la bona fe de tota la gent que està fent córrer aquest missatge, permeteu-me que us digui que jo el que vull és un estat propi com tenen la majoria de nacions del món, i que per tant no hagi d'anar fent coses com aquesta, amb molt bona fe però discutibles resultats. Si uns feixistes corruptes han aconseguit tancar TV3 al País Valencià, com voleu que, si és cert el que diu el missatge, el Parlament Europeu no aconsegueixi tancar aquesta web? Us agraeixo de tot cor la vostra bona intenció, però repeteixo: vull un estat propi i no pàgines que "semblen" oficials ni adhesius (tot i que els porti) a la matrícula del cotxe.