Pàgines

dilluns, 7 de juliol del 2008

Telecinco i el manifest

Avui m'ha arribat un missatge promovent fer vaga de mirar Telecinco pel manifest que han fet sobre "la lengua común". He contestat això:
Ja m'està bé que es faci una vaga de mirar tele-circo... més que res per la porqueria de programació i per les espanyolades de sèries que perpetren, que tinc por que qualsevol dia li surti peineta a la dona, o a mi "traje de luces".
Trobo més greu que tractin algú (en Carod, o qui sigui) de "paleto" per parlar en la seva llengua, que no pas que s'adhereixin a no sé quina collonada; al cap i a la fi, per a ells, com per a tants i tants espanyols, el nostre país és Espanya, i potser fins i tot es creuen això que l'espanyol està en perill...

Però com acostumo a dir (ara és quan em poso pesat, per si no havia començat), el problema el tenim aquí, i no allà. Allà els importa una merda el català, i fins i tot els és una nosa, però el que no entenc és que els d'aquí seguim escupint "les tres i mitja", "tinc que fer", "relotge", etc, etc, etc i ens quedem tan amples (quanta gent de la que vomita aquestes barbaritats, poc menys que s'esquinçaria les vestidures si sentís a dir, a T5 mateix, "cocreta", "micobrio" o alguna cosa semblant, però és clar, amb el català tot s'hi val, "el que importa és que ens entenguem", "jo parlo el català del carrer"...)
Posats a fer (i repeteixo que ja em sembla bé fer una vaga de mirar T5, fins i tot pel motiu del missatge), potser l'hauríem de fer de mirar TV3 (la seva) pel seu hispanocentrisme. Si no sabeu de què parlo, us recomano fervorosament que llegiu "TV3 a traïció", d'en Víctor Alexandre. Tal com diu el mateix autor, espanyolitza molt més un telenotícies de TV3 que tota la programació de la COPE.

Bé, no vull acabar d'emprenyar sense enviar-vos el cas d'un independentista que els té ben posats. Si voleu el podeu ajudar (jo ja ho he fet).