Pàgines

diumenge, 21 de novembre del 2021

Adéu Google Chrome, hola un altre cop Brave!

Sempre que m'és possible, trio que el programari que faig servir sigui de codi obert. Però sense arribar al punt que em suposi una incomoditat excessiva. Per exemple, feia uns quants anys que utilitzava Chromium com el meu navegador principal, però vaig canviar a Google Chrome fa uns mesos. Molts cops obro pestanyes al mòbil que després em resulta més còmode de llegir-les al portàtil, i per tal de poder seguir veient aquestes pestanyes a l'historial del navegador al portàtil, em vaig veure obligat a canviar a Chrome, quan a can Google van decidir que no hi hauria més sincronització a Chromium tot i tenir-hi sessió iniciada amb el compte de Google. Evidentment això no em feia gaire feliç, però no vaig invertir prou temps en buscar una solució. 

 Feliçment però, i a través d'un comentari que vaig fer en aquesta comparativa Chromium vs Chrome i a la resposta que m'hi van donar, he tornat a un vell conegut: Brave, també basat en Chromium, i ara amb sincronització entre els navegadors del mòbil i del portàtil, que no sabia que ja estigués activa (i possiblement el fet que no ho estigués el primer cop que el vaig provar, va fer que acabés descartant-lo)

Com diu en Richard Stallman, triar programari lliure no és una qüestió tècnica, però molts cops també ho acaba sent: només cal fer servir Brave uns minuts (amb les mateixes extensions i quantitat de pestanyes obertes) per notar que aquest funciona amb més agilitat i menys consum de RAM que Google Chrome. 

Hola un altre cop, Brave!