Pàgines

dissabte, 15 d’octubre del 2011

Com accelerar FireFox sense prendre mal

Una cerca al totpoderós google de "slow firefox" dóna la gens menyspreable xifra de 43.600.000 resultats; això ja dóna una idea del que ens pot passar a tants usuaris de diferents sistemes operatius que tenim aquest navegador com el nostre preferit.
Les receptes per a solucionar-ho també són abundants a la xarxa, però com passa molt sovint en aquests casos, les diferents combinacions de versions, SO, extensions i personalitzacions -pràcticament infinites en aquest navegador- fan que el que va molt bé en algun cas concret, sigui fins i tot contraproduent en un altre.
En el meu cas -xubuntu a un modest Asus EEE amb fluxbox- he mirat de fugir dels consells basats en tocar entrades a about:config que no sé què fan exactament.

El que m'ha funcionat:

-primer que res, sentit comú. Amb el maquinari d'aquest netbook, el que no puc pretendre és obrir un gran nombre de pestanyes al navegador i que el rendiment no se'n ressenti. Menys pestanyes obertes = més velocitat. Evident!

-les extensions acaben afectant al rendiment. Igual que al punt anterior, cada usuari ha de valorar de quines extensions pot prescindir i de quines no, sabent que les que tingui actives afectaran la seva experiència de navegació.

-de http://techlogon.com/2011/09/29/how-to-speed-up-firefox-7-tweaking-guide he agafat: network.prefetch-next (es modifica a about:config, tal com s'indica al següent punt): false "Stops Firefox automatically prefetching (loading) the contents of pages linked to by the page you are viewing – in most cases you will never visit those links so this time is wasted and it is a security risk because you are unwittingly downloading (possible virus/adult) content only linked to by the current page but which you have not chosen to load. Default is True"

-segons http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?f=38&t=2323823 he fet:
1) In the address bar, type about:config
2) If it shows up, click on I'll be careful
3) Filter for network.http.max-connections.
4) Change this from 256 to 48.
5) Restart Firefox.

-dels consells de http://www.techandlife.com/2009/09/is-firefox-slow-for-you-heres-some-tips-to-try-which-might-speed-it-up he fet cas de la modificació de browser.sessionstore.interval a 120000 (en el meu cas estava a 15000). L'extensió Vacuum places improved ja la tenia instal·lada.

-de http://www.makeuseof.com/tag/3-speedy-tips-for-faster-browsing-in-firefox he triat l'extensió FasterFox (la versió lite) que entre d'altres, permet modificar el valor de network.http.max-connections indicat més amunt

-finalment, una extensió per a facilitar l'arrencada: Load tabs progressively

I si res de tot això funciona, sempre podem provar un perfil nou a veure què passa. Si veiem que aquesta és la solució, sempre anirà bé tenir prèviament FEBE instal·lat i funcionant al nostre perfil habitual.