Pàgines

dijous, 9 d’octubre del 2008

DNIe a Ubuntu

L'altre dia em vaig firar un lector de DNIe a can PC BOX
Ara m'he posat a mirar de fer-ho funcionar. El lector és l'LTC31, de C3PO. Tant al cd que hi ha a la capsa com al web del fabricant hi ha manuals per a la instal·lació, però resumint:
Cal instal·lar libccid, libpcsclite, pcscd i libusb, que com sempre, podem instal·lar mitjançant synaptic o a un terminal. Amb això acaba la instal·lació del lector.
Ara caldrà instal·lar el programari per al DNIe. He vist que el manual del cd fa referència a alguns paquets més antics, per tant, serà millor fer cas del manual de can DNIe. Anem per feina:

$ sudo aptitude update
$ sudo aptitude install libc6 libltdl3 libssl0.9.8 zlib1g libpcsclite1 libopenct1
$ sudo aptitude install opensc libopensc2
$ sudo aptitude install pinentry-gtk2 per a gnome (pinentry-qt per a KDE)
$ sudo dpkg -i opensc-dnie_x.y.z-v.deb (.z.y.z-v fa referència a la versió; el que he baixat jo és opensc-dnie_1.4.0-5_i386.deb)

Tal com ja s'avisa al manual, després d'això cal reiniciar el navegador per a configurar el mòdul criptogràfic:Un cop reiniciat, passarà tot això (en aquest primer pas cal marcar les 3 finalitats):Ara ja podrem dir que d'acord a aquesta pregunta:Rebem un avís conforme s'ha instal·lat...I ja està! ja es pot fer una prova a l'FNMT per a comprovar el funcionament:Prova aconseguida!