Pàgines

dimarts, 27 de novembre del 2007

Motion

Motion és un programari que detecta moviment mitjançant una webcam o molts altres dispositius.
Pot servir com a sistema de videovigilància casolà i és altament configurable, de forma que quan captura una imatge es pot fer que l'enviï a un servidor ftp, que enviï un correu electrònic, o fins i tot que llenci míssils.
També hi ha qui, com s'explica a l'enllaç de Bulma, fa que s'activi automàticament la detecció en allunyar-se del lloc vigilat, mitjançant un script que s'executa quan s'allunya un mòbil bluetooth. A més porta un miniservidor que permet veure streaming per Internet.
Per a l'enviament de missatges he seguit aquestes instruccions i després he instal·lat mutt: una prova més de la facilitat de GNU/Linux per a fer gairebé de tot!

Actualització: per fer que arrenqui automàticament a l'engegar sense haver de fer login, he posat el mateix script que el reinicia cada hora:

#!/bin/bash
# reinicia motion
killall -9 motion
#fes una pausa
sleep 5s
#arrenca
motion &

a /etc/init.d (tot i que teòricament amb l'última fila n'hi ha prou)
Després: sudo update-rc.d restart_motion defaults i a funcionar; qualsevol altra solució que havia trobat es topava amb un problema de permisos a dev/video0 que després de molt googlejar no he sabut solucionar.
Per al cron del root amb GUI: gksudo /usr/bin/gnome-schedule i sh /etc/motion/restart_motion

Actualització II:
La versió 3.2.10 (atenció a la versió 3.2.10.1 que corregeix un forat de seguretat; millor desactivar el control http mentre no s'actualitzi) porta un watchdog que fa innecessari el reinici periòdic, però no en sortia que l'arrencada funcionés; només aconseguia una imatge negra. Per tant, he acabat eliminant de /etc/init.d i de tots els /etc/rcxx els scripts que venien amb la 3.2.9, i he deixat aquest a init.d:

#!/bin/bash
# reinicia motion
# killall -9 motion
#fes una pausa per donar temps a detectar el dispositiu
sleep 5s
#arrenca
motion &
sleep 5s
killall -9 motion
sleep 5s
motion &

Així a qualsevol inici del sistema s'aconsegueix una imatge correcta sense haver de fer login