Pàgines

dimarts, 3 de maig del 2016

Canviar el comportament del cursor a Chromium

Fer que el cursor canviï de forma quan el col·loquem damunt d'un enllaç que s'obrirà en una pestanya o finestra nova del navegador , o bé executarà Javascript, és força fàcil a Firefox: n'hi ha prou amb posar això al fitxer userContent.css de la carpeta chrome del perfil corresponent (si algun dels dos no existeix només cal crear-los):

:link[target="_blank"], :visited[target="_blank"], :link[target="_new"], :visited[target="_new"] {
    cursor: crosshair;
}
a[href^="javascript:"] {
    cursor: move;
}

Ara bé, fa unes quantes versions (crec que des de la 33) que no es pot fer el mateix amb cap fitxer de configuració a Chromium, però sí que es pot resoldre amb alguna extensió. Jo ho faig amb Stylebot; pensada per a modificar l'aspecte de qualsevol web però que també permet fer canvis globals al comportament del navegador. En aquest cas només cal entrar a les opcions, Styles, Edit Global Stylesheet i enganxar-hi el codi anterior, desar i tot seguit fer clic al botó Enable Global Stylesheet:



Reiniciem el navegador i a funcionar :-)

Actualització a 30/09/2021: per algun motiu que se m'escapa, Stylebot ha deixat de funcionar. Però encara hi ha una altra solució: aquest estil de Stylish fa el mateix efecte :-)

Actualització a 03/03/2021: pel que es veu, Stylish ens espia, per tant és qüestió d'eliminar l'extensió, substituir-la per Stylus i instal·lar-hi el mateix estil :-)