Pàgines

diumenge, 20 de maig del 2012

Canviar d'usuari a e17

Ja fa uns quants dies que gaudeixo d'e17 tant a l'EEE com a l'ordinador de sobretaula, gràcies a les magnífiques explicacions de Giorgio Grappa, tant al seu blog com en directe a la Festa Pangolina de Terrassa.

Com deia, gràcies a aquestes explicacions, googlejar una mica i la versatilitat d'Everything ho havia anat deixant tot al meu gust i no trobava a faltar les keys de Fluxbox.

Avui, però, m'he trobat un petit obstacle del que curiosament no n'he trobat ràpidament solució al pare Google totpoderós quan ma filla m'ha demanat l'ordinador: no sabia com canviar d'usuari! Afortunadament he recordat que amb Fluxbox ho faig fàcilment amb XScreenSaver, o sigui que he anat a les combinacions de tecles i li he dit que amb Ctrl+win+l (he mantingut la combinació de blocatge original) executi /usr/bin/xscreensaver-command -lock. Amb això puc accedir a aquesta bonica pantalla i canviar d'usuari amb "New login":




Actualització:

Per tal que això funcioni, el dimoni xscreensaver ha d'estar corrent. Amb Fluxbox és molt fàcil fer-ho: n'hi ha prou amb afegir una línia amb xscreensaver & a ~/.fluxbox/startup, però amb Enlightenment és una mica més laboriós. Més laboriós però no més complicat. Només cal afegir un fitxer de nom, per exemple, screensavere17.desktop a ~/.local/share/applications amb aquest contingut:

[Desktop Entry]
Hidden=false
GenericName=xscreensaver
NoDisplay=false
Name=xscreensaver
Exec=xscreensaver -nosplash
#el -nosplash és opcional; si fa gràcia veure-ho...
Icon=xscreensaver.svg
Terminal=false
StartupNotify=true
Name=Screensavere17
Comment=Start screensaver daemon
Type=Application
Categories=Settings;DesktopSettings;Security;
X-Ubuntu-Gettext-Domain=xscreensaver


I afegir

screensavere17.desktop (o el nom que haguem triat abans)

a ~/.e/e/applications/startup/.order

Ja està!